'\" t
.\"     Title: login.defs
.\"    Author: Julianne Frances Haugh
.\" Generator: DocBook XSL Stylesheets vsnapshot <http://docbook.sf.net/>
.\"      Date: 22/08/2022
.\"    Manual: Формати файлів і файли налаштувань
.\"    Source: shadow-utils 4.12.3
.\"  Language: Ukrainian
.\"
.TH "login\&.defs" "5" "22/08/2022" "shadow\-utils 4\&.12\&.3" "Формати файлів і файли налашту"
.\" -----------------------------------------------------------------
.\" * Define some portability stuff
.\" -----------------------------------------------------------------
.\" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.\" http://bugs.debian.org/507673
.\" http://lists.gnu.org/archive/html/groff/2009-02/msg00013.html
.\" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.ie \n(.g .ds Aq \(aq
.el       .ds Aq '
.\" -----------------------------------------------------------------
.\" * set default formatting
.\" -----------------------------------------------------------------
.\" disable hyphenation
.nh
.\" disable justification (adjust text to left margin only)
.ad l
.\" -----------------------------------------------------------------
.\" * MAIN CONTENT STARTS HERE *
.\" -----------------------------------------------------------------
.SH "НАЗВА"
login.defs \- Налаштування комплексу для роботи з прихованими паролями
.SH "ОПИС"
.PP
Файл
/etc/login\&.defs
визначає специфічні для системи налаштування для комплексу керування паролями shadow\&. Цей файл є необхідним\&. Якщо цього файла не завадить працездатності системи, але, ймовірно, призведе до небажаних наслідків\&.
.PP
Цей файл є придатним до читання текстовим файлом, кожен з рядків якого описує один параметр налаштувань\&. Рядки складаються з назви налаштування та значення, які відокремлено пробілом\&. Порожні рядки і рядки коментарів буде проігноровано\&. Коментарі позначають символом \(Fo#\(Fc, цей символ має бути першим непробільним символом рядка\&.
.PP
Значення параметрів мають належати до чотирьох типів: рядки, булеві значення, числа та числа з подвійною точністю\&. Рядок складається з будь\-яких друкованих символів\&. Булеве значення має бути одним з двох:
\fIтак\fR
або
\fIno\fR\&. Невизначеному булевому параметру або булевому параметру, значенням якого не є одне з цих двох значень, буде надано значення
\fIno\fR\&. Числа (звичайні і з подвійною точністю) можуть бути десятковими, вісімковими (їхні записи починаються з
\fI0\fR) або шістнадцятковими (їхні записи починаються з
\fI0x\fR)\&. Максимальне значення звичайного числового параметра або числового параметра з подвійною точністю визначається характеристиками системи\&.
.PP
У ваше розпорядження надано такі пункти налаштувань:
.PP
\fBPASS_MAX_DAYS\fR,
\fBPASS_MIN_DAYS\fR
і
\fBPASS_WARN_AGE\fR
буде використано лише у момент створення облікового запису\&. Будь\-які зміни у цих параметрах не вплинуть на наявні облікові записи\&.
.SH "ПЕРЕХРЕСНІ ПОСИЛАННЯ"
.PP
Наведені нижче посилання показують, які програми комплексу для роботи з паролями shadow використовують відповідні параметри\&.
.PP
chfn
.RS 4
CHFN_AUTH
CHFN_RESTRICT
LOGIN_STRING
.RE
.PP
chgpasswd
.RS 4
ENCRYPT_METHOD MAX_MEMBERS_PER_GROUP MD5_CRYPT_ENAB
SHA_CRYPT_MAX_ROUNDS SHA_CRYPT_MIN_ROUNDS
.RE
.PP
chpasswd
.RS 4
ENCRYPT_METHOD MD5_CRYPT_ENAB
SHA_CRYPT_MAX_ROUNDS SHA_CRYPT_MIN_ROUNDS
.RE
.PP
chsh
.RS 4
CHSH_AUTH LOGIN_STRING
.RE
.PP
gpasswd
.RS 4
ENCRYPT_METHOD MAX_MEMBERS_PER_GROUP MD5_CRYPT_ENAB
SHA_CRYPT_MAX_ROUNDS SHA_CRYPT_MIN_ROUNDS
.RE
.PP
groupadd
.RS 4
GID_MAX GID_MIN MAX_MEMBERS_PER_GROUP SYS_GID_MAX SYS_GID_MIN
.RE
.PP
groupdel
.RS 4
MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.PP
groupmems
.RS 4
MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.PP
groupmod
.RS 4
MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.PP
grpck
.RS 4
MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.PP
grpconv
.RS 4
MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.PP
grpunconv
.RS 4
MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.PP
lastlog
.RS 4
LASTLOG_UID_MAX
.RE
.PP
login
.RS 4
CONSOLE
CONSOLE_GROUPS DEFAULT_HOME
ENV_HZ ENV_PATH ENV_SUPATH ENV_TZ ENVIRON_FILE
ERASECHAR FAIL_DELAY
FAILLOG_ENAB
FAKE_SHELL
FTMP_FILE
HUSHLOGIN_FILE
ISSUE_FILE
KILLCHAR
LASTLOG_ENAB LASTLOG_UID_MAX
LOGIN_RETRIES
LOGIN_STRING
LOGIN_TIMEOUT LOG_OK_LOGINS LOG_UNKFAIL_ENAB
MAIL_CHECK_ENAB MAIL_DIR MAIL_FILE MOTD_FILE NOLOGINS_FILE PORTTIME_CHECKS_ENAB QUOTAS_ENAB
TTYGROUP TTYPERM TTYTYPE_FILE
ULIMIT UMASK
USERGROUPS_ENAB
.RE
.PP
newgrp / sg
.RS 4
SYSLOG_SG_ENAB
.RE
.PP
newusers
.RS 4
ENCRYPT_METHOD GID_MAX GID_MIN MAX_MEMBERS_PER_GROUP MD5_CRYPT_ENAB HOME_MODE PASS_MAX_DAYS PASS_MIN_DAYS PASS_WARN_AGE
SHA_CRYPT_MAX_ROUNDS SHA_CRYPT_MIN_ROUNDS
SUB_GID_COUNT SUB_GID_MAX SUB_GID_MIN SUB_UID_COUNT SUB_UID_MAX SUB_UID_MIN SYS_GID_MAX SYS_GID_MIN SYS_UID_MAX SYS_UID_MIN UID_MAX UID_MIN UMASK
.RE
.PP
passwd
.RS 4
ENCRYPT_METHOD MD5_CRYPT_ENAB OBSCURE_CHECKS_ENAB PASS_ALWAYS_WARN PASS_CHANGE_TRIES PASS_MAX_LEN PASS_MIN_LEN
SHA_CRYPT_MAX_ROUNDS SHA_CRYPT_MIN_ROUNDS
.RE
.PP
pwck
.RS 4
PASS_MAX_DAYS PASS_MIN_DAYS PASS_WARN_AGE
.RE
.PP
pwconv
.RS 4
PASS_MAX_DAYS PASS_MIN_DAYS PASS_WARN_AGE
.RE
.PP
su
.RS 4
CONSOLE
CONSOLE_GROUPS DEFAULT_HOME
ENV_HZ ENVIRON_FILE
ENV_PATH ENV_SUPATH
ENV_TZ LOGIN_STRING MAIL_CHECK_ENAB MAIL_DIR MAIL_FILE QUOTAS_ENAB
SULOG_FILE SU_NAME
SU_WHEEL_ONLY
SYSLOG_SU_ENAB
USERGROUPS_ENAB
.RE
.PP
sulogin
.RS 4
ENV_HZ
ENV_TZ
.RE
.PP
useradd
.RS 4
CREATE_HOME GID_MAX GID_MIN HOME_MODE LASTLOG_UID_MAX MAIL_DIR MAX_MEMBERS_PER_GROUP PASS_MAX_DAYS PASS_MIN_DAYS PASS_WARN_AGE SUB_GID_COUNT SUB_GID_MAX SUB_GID_MIN SUB_UID_COUNT SUB_UID_MAX SUB_UID_MIN SYS_GID_MAX SYS_GID_MIN SYS_UID_MAX SYS_UID_MIN UID_MAX UID_MIN UMASK
.RE
.PP
userdel
.RS 4
MAIL_DIR MAIL_FILE MAX_MEMBERS_PER_GROUP USERDEL_CMD USERGROUPS_ENAB
.RE
.PP
usermod
.RS 4
LASTLOG_UID_MAX MAIL_DIR MAIL_FILE MAX_MEMBERS_PER_GROUP
.RE
.SH "ДИВ\&. ТАКОЖ"
.PP
\fBlogin\fR(1),
\fBpasswd\fR(1),
\fBsu\fR(1),
\fBpasswd\fR(5),
\fBshadow\fR(5),
\fBpam\fR(8)\&.
