\def\DevnagVersion{2.16}%@hyphen
\documentclass[12pt]{article}
\usepackage{devanagari}
\parindent=0pt

\begin{document}

\section{Examples}

{\dn
\begin{center}
\setlength{\fboxrule}{2pt}
\framebox[3.2cm][s]{: g\-Z\?\-fA\-y n\-m,}
\end{center}
}

\verb+{\+{\tt dn}
\begin{verbatim}
\begin{center}
\setlength{\fboxrule}{2pt}
\framebox[4cm][s]{.o ga.ne"saaya nama.h}
\end{center}
}
\end{verbatim}

\hrule
\medskip

{\dn\dnnum
a\-T g\-EZ\-t\-\3FEwA\-r\-MB\?\35FwBF\-\3A3w\-d\?\-v\-tA\2 n\-m\--k\-ro\-Et.
\begin{itemize}
\setlength{\itemsep}{0mm}
\item n\-\7{n} \3FEw\-(y\-@yA\-y\-m\-BF\-\3A3w\-d\?\-v\-tA\-\3FEw\-Z\-Et\-\3FEw\-Et\-\3E2wo\-t
g\5\-\306wTA\-r\-MB\? \9{k}\-t\-n\-m\--kA\-r\?\-ZA\-BF\-\3A3w\-Es\-E\388w\-B\0\-v\-Et.
\7{p}\-n\-Er\-\3A3w\-d\?\-v\-tA\-n\-m\--kA\-r\?\-Z Ek\2 sA\-@y\2.
\item u\-Qy\-t\? Ed\-\326wy\2 \39Dw\-tF\-E\306w\qb{d}\-y\2 \3E2wA\-n\2 g\-EZ\-t\2
\7{m}\-En\-EB\-m\0\-t\2 p\-r\2 b\5\-\39Cw\?\-v \7{d}\-\3E2w\?{\qvb}\-y\2 Ev\-\38DwA\-nA\-\7{m}\-\381w\-m\2
t\-t,. a\-To Ev\-\38Dwo\-\381w\-m\-(vA\-(\3FEwA\-r\-MB\?\35FwBF\-\3A3w\-d\?\-v\-tA\--m\-r\-n\2
t\-TA cA\-dO m\-@y\? t\-TA cA\-\306wt\? g\5\-\306wT\? kA\-y\?{\qvb}\-\309wv\-Ep
-\9{m}\-t\2 m\-\3BDw\-lA\-c\-r\-n\2 c\?\-\3A3w\-d\?\-v\-tA\-\8{p}\-j\-nA\-Ed c.
\end{itemize}
}

\begin{verbatim}
\documentclass[12pt]{article}
\usepackage{devanagari}
\end{verbatim}
%\vspace*{-.45cm}
%\vspace*{-.40cm}
%\begin{verbatim}
\verb+\+\verb+begin{document}+ \\
%\end{verbatim}
%\vspace*{-.35cm}
\verb+{\+{\tt dn}\verb+\+{\tt dnnum}
\begin{verbatim}
atha ga.nitapraarambhe.abhii.s.tadevataa.m namaskaroti|
\begin{itemize}
\setlength{\itemsep}{0mm}
\item nanu pratyadhyaayamabhii.s.tadevataapra.natipratij~nota
granthaarambhe k.rtanamaskaare.naabhii.s.tasiddhirbhavati|
punari.s.tadevataanamaskaare.na ki.m saadhya.m|
\item ucyate divya.m hyatiindriya.m j~naana.m ga.nita.m
munibhirmata.m para.m brahmeva durj~neya.m vidyaanaamuttama.m
tata.h|
atho vidyottamatvaatpraarambhe.abhii.s.tadevataasmarana.m
tathaa caadau madhye tathaa caante granthe kaarye.svapi
sm.rta.m ma"ngalaacarana.m ce.s.tadevataapuujanaadi ca|
\end{itemize}
}
\end{verbatim}

\hrule
\medskip

{\dn \dnnum
a\-t u\-B\-y\-TA -m\-r\-Z\2 \7{y}\-\3C4w\-t\-r\2.
\begin{verse}
lF\-lA\-g\-l\-\7{l}\-l\-\3A5wo\-l\-kA\-l\-\326wyA\-l\-Ev\-lA\-Es\-n\?.\\
\hspace*{10mm} g\-Z\?\-fA\-y n\-mo nF\-l\-k\-m\-lA\-m\-l\-kA\-\306wt\-y\?.. \rn{12}..
\end{verse}
}

\verb+{\+{\tt dn}\verb+\+{\tt dnnum}
\begin{verbatim}
ata ubhayathaa smara.na.m yuktatara.m|
\begin{verse}
liilaagalalulallolakaalavyaalavilaasine|\\
\hspace*{10mm} ga.ne"saaya namo niilakamalaamalakaantaye|| 12||
\end{verse}
}
\end{verbatim}

\hrule
\medskip

{\dn \bfseries
a\-t u\-B\-y\-TA -m\-r\-Z\2 \7{y}\-\3C4w\-t\-r\2.
}

\verb+{\+{\tt dn}
\begin{verbatim}
 \bfseries ata ubhayathaa smara.na.m yuktatara.m|}
\end{verbatim}

\hrule
\medskip

{\dn \Large a\-t u\-B\-y\-TA -m\-r\-Z\2 \7{y}\-\3C4w\-t\-r\2.}

\verb+{\+{\tt dn}
\begin{verbatim}
 \Large ata ubhayathaa smara.na.m yuktatara.m|}
\end{verbatim}

\hrule
\medskip

{\dn \dncalcutta a\-t u\-B\-y\-TA -m\-r\-Z\2 \7{y}\-\3C4w\-t\-r\2.}

\verb+{\+{\tt dn}
\begin{verbatim}
 \dncalcutta ata ubhayathaa smara.na.m yuktatara.m|}
\end{verbatim}

\hrule
\medskip

{\dn \dnpen a\-t u\-B\-y\-TA -m\-r\-Z\2 \7{y}\-\3C4w\-t\-r\2.}

\verb+{\+{\tt dn}
\begin{verbatim}
 \dnpen ata ubhayathaa smara.na.m yuktatara.m|}
\end{verbatim}

\newpage
\hrule
\medskip

{\dn\dnnum
\399wF\-BA\--k\-rA\-cA\-y\0\-g\-EZ\-t\-fA\--/\?\-<y u\-dA\-h\-r\-ZA\-En
\begin{enumerate}
\item lF\-l\-vA\-tF
\item bF\-j\-g\-EZ\-t\2
\item g\5\-h\-g\-EZ\-t\2
\end{enumerate}
}

\verb+{\+{\tt dn}\verb+\+{\tt dnnum}
\begin{verbatim}
"sriibhaaskaraacaaryaga.nita"saastrebhya udaahara.naani
\begin{enumerate}
\item liilavaatii
\item biijaga.nita.m
\item grahaga.nita.m
\end{enumerate}
}
\end{verbatim}

\end{document}
